Get the Flash Player to see this player.

Home > H μετακόμιση στην Κρήτη > Η Μετακόμιση > Έξυπνη μετακόμιση – φεύγοντας

Έξυπνη μετακόμιση – φεύγοντας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που κάνουν μόνοι τους τη μετακόμιση, είναι τόσο χαρούμενοι όταν επιτέλους φτάσουν στο καινούριο τους σπίτι, που δεν τους νοιάζει αν μερικά πιάτα έχουν σπάσει ή το τραπέζι έχει γρατζουνιές.

Υπάρχει, παρόλα αυτά, τρόπος να μη γίνει ο εξοπλισμός σας, «παράπλευρη» απώλεια της μετακόμισης. Με λίγη φροντίδα και καλό σχεδιασμό, εσείς και τα πράγματα σας, θα φτάσετε ανέπαφοι στον προορισμό σας.

Η κοινή λογική βοηθά ιδιαίτερα σε μια μετακόμιση. Φανταστείτε ας πούμε τη δωδεκάδα των πιάτων σας να χοροπηδάει στην καρότσα ενός φορτηγού. Πότε έχει περισσότερες πιθανότητες να βγει ανέπαφη; Όταν τα πιάτα είναι στοιβαγμένα μόνο με εφημερίδες σε ένα κουτί που χωράει άλλα τόσα; Ή όταν βρίσκονται συσκευασμένα σε ένα γεμάτο κουτί, με χοντρά χαρτόνια να τα διαχωρίζουν και το ειδικό χαρτί με τους θύλακες αέρα να τα προστατεύουν;

Μερικά απλά βήματα θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη:

  • Αρχικά πρέπει να εξοπλιστείτε με τα σωστά υλικά: γερές κούτες (στην αγορά κυκλοφορούν ειδικά κουτιά για μετακόμιση), κολλητική ταινία, προστατευτικά φελιζόλ, χοντρό χαρτί, ακόμα και κουβέρτες και σεντόνια είναι μια χαρά για να προστατεύσουν τα εύθραυστα αντικείμενα. (Αν μπορείτε, αποφύγετε το χαρτί εφημερίδας, που μπορεί να λερώσει τα πράγματα σας).

  • Αρχίστε να πακετάρετε αρκετές μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης σας, ξεκινώντας από τα αντικείμενα που δεν σας είναι απαραίτητα σε καθημερινή βάση.

  • Το επόμενο που έχετε να κάνετε, είναι να πακετάρετε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ξεχωριστά. Έξω από κάθε κουτί γράψτε με χοντρό μαρκαδόρο το δωμάτιο (π.χ. κουζίνα) και τα αντικείμενα που περιέχει (π.χ. ποτήρια, μαχαιροπήρουνα, γαβάθες). Όσες περισσότερες λεπτομέρειες γράφετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι το ξεπακετάρισμα.

  • Αν μπορείτε βάλτε τα βαριά αντικείμενα, σε μικρά κουτιά για εύκολη μεταφορά. Γενικώς προσπαθήστε τα κουτιά να έχουν ένα λογικό βάρος για να μεταφέρονται εύκολα.

  • Αποφύγετε να βάλετε κολλητική ταινία απευθείας πάνω στα έπιπλα γιατί θα χαλάσετε την επιφάνεια τους.

  • Βάλτε διπλές κούτες για τα εύθραυστα αντικείμενα και προστατέψτε πολύ καλά.

  • Μη συσκευάσετε εύφλεκτα υλικά.

  • Μεταφέρετε μαζί σας και όχι συσκευασμένα, όλα τα έγγραφα σας, τα ιατρικά αρχεία και τα κοσμήματα ή ότι άλλο υψηλής αξίας έχετε.

Όταν όλα είναι πακεταρισμένα και έτοιμα για τη μεταφορά, σιγουρευτείτε να φορτώσετε πρώτα τα κουτιά που σας είναι λιγότερο χρήσιμα για τις πρώτες μέρες. Και πάλι η κοινή λογική είναι καλός βοηθός. Βάλτε το κουτί με τις πορσελάνες πάνω από το κουτί με την εγκυκλοπαίδεια και όχι το αντίθετο.

Σε ένα χωριστό σακίδιο βάλτε πράγματα που θα σας χρειαστούν το πρώτο βράδυ. Για κάθε μέλος της οικογένειας χρειάζεστε μια αλλαξιά ρούχα, μια πετσέτα, οδοντόκρεμα, φάρμακα αν χρειάζονται καθώς και τα προσωπικά αντικείμενα. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν σε όλους, πλαστικά σερβίτσια και ποτήρια, χαρτοπετσέτες, χαρτί υγείας, σακούλες για σκουπίδια, φακός, φαρμακείο πρώτων βοηθειών, μολύβι και χαρτί, σνακ ή πρόχειρο φαγητό και νερό ή αναψυκτικά.

Και όταν ξεκουραστείτε και αρχίσετε να ξεπακετάρετε, όλα θα γίνουν εύκολα και γρήγορα, χωρίς απώλειες.

Αναζήτηση Ακινήτου

Δείτε Επίσης

Σχετικά